Rendszeres olvasók

2011. február 28., hétfő

Vaníliás muffin csokoládékalappal



















Hozzávalók:

20dkg liszt
10 dkg cukor
1dl tej
1dl olívaolaj
2 sárgája
1 csomag vaníliacukor, vagy 1kávéskanál vaníliaaroma
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só

1.  A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A muffinsütő formát kibéleljük muffinsütő papírral. Olajozni is lehet a formát.

2.   A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliacukorral (vagy aromával) és a csipet sóval.
Apránként hozzáadjuk az olajat is, miközben folyamatosan keverjük.

3.   A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tejjel felváltva keverjük a tojáskrémbe. Vigyázzunk, hogy lehetőleg ne legyen csomós a massza.

4.   A tésztát belekanalazzuk a sütőformába, és 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ha a tésztába hústűt szúrunk, és már nem ragad a tészta a tűre, akkor készen van.)





5.   A muffinok tetejét megkenjük tortabevonóval, és megszórjuk bármilyen tortadísszel.

Én szívesebben készítem a csokoládémázat házilag, mert sokkal finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése