Rendszeres olvasók

2011. április 3., vasárnap

Sós sajtos rudacskák

Sós sajtos rudacskák




















Nagyon gyorsan elkészíthető, és mindig sikere van.

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2-3 dkg élesztő
- 2 tojássárgája (az egyik a tészta megkenéséhez kell)
- 1/2 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 1-2 mokkáskanál só (ízlés szerint)


1.   A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2.   A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. (De jó a zsírozós, lisztezős módszer is.)

3.   A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg felfut.

4.   A lisztbe beleszórjuk a sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az egyik sárgáját, az élesztőt, és összegyúrjuk. Nem kell a tésztának túl lágynak lennie. Jó rugalmas legyen.

Keleszteni nem kell!!!

5.   Ceruza vastagságú téglalappá nyújtjuk. Villával csíkokat húzunk a tésztára. Megkenjük a második sárgájával, jó bőven sajtot reszelünk rá, tetszőleges hosszúságú rudakra vágjuk, egymás mellé a tepsire fektetjük, és a sütőben világos rózsaszínűre sütjük.
 Vigyázzunk, hamar megég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése