Rendszeres olvasók

2011. február 24., csütörtök

Csokoládékrém-likőrös muffin





Hozzávalók:

- 15-17 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 8 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1,2 dl csokoládékrém-likőr (más krémlikőr is szokott szerepelni a receptekben, de szerintem a csokikrém a legfinomabb)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sötőpor

1.   A sütőt bekapcsoljuk, és 180 °-ra előmelegítjük.

2.   A muffin formát kibéleljük muffinsütő papírral, vagy kikenjük olajjal.

3.   A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a vajjal. Ezután hozzákeverjük a csokoládé-krémlikőrt. A sütőport elkeverjük a liszttel, és kanalanként hozzáadjuk a krémhez.

4.   A masszát a formába adagoljuk, és 10-15 perc alatt megsütjük.






2 megjegyzés: