Rendszeres olvasók

2011. január 2., vasárnap

Vaníliás muffin

Vannak olyan sütemények, amelyeket nagyon szeretek fagylalttal enni. Ilyen ez az egyszerű alapmuffin is.

Vaníliás muffin fagylattal, málnaöntettel


















Hozzávalók:

20dkg liszt
10 dkg cukor
1dl tej
1dl olívaolaj
2 sárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliacukor, vagy 1kávéskanál vaníliaaroma
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
bármilyen gyümölcsöntet (készen kapható, vagy házilag készített)

1.  A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A muffinsütő formát kibéleljük muffinsütő papírral. Olajozni is lehet a formát, de úgy én soha nem tudom rendesen kivenni a süteményt.

2.   A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliacukorral (vagy aromával) és a csipet sóval.
Apránként hozzáadjuk az olajat is, miközben folyamatosan keverjük.

3. Belekeverjük a reszelt citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral.

4.   A lisztet és a tejet felváltva keverjük a tojáskrémbe. Vigyázzunk, hogy lehetőleg ne legyen csomós a massza.

5.   A tésztát belekanalazzuk a sütőformába, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Ha a tésztába hústűt szúrunk, és már nem ragad a tészta a tűre, akkor készen van.

Nemcsak fagylalttal jó, hanem jeges kávéval is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése